Piketcursus Strafrecht

Deze cursus reikt u alle juridische én praktische kennis aan die u nodig hebt om tijdens een strafpiket effectieve rechtsbijstand te kunnen verlenen. Het onderwerp wordt volledig vanuit het perspectief van de advocaat behandeld en u wordt uitgedaagd mee te denken over concrete gevallen uit de praktijk en mee te doen aan rollenspellen over consultatie- en verhoorsbijstand. De cursus is geschikt voor zowel beginnende advocaat-stagiairs als advocaten die al enige piketervaring hebben.

 

 

 

 

 

 

Netto aantal lesuren: 6. 

Locatie: Koninklijke Industrieele Groote Club op de Dam in Amsterdam.

Goedgekeurd door RvR: deze cursus is goedgekeurd door de Raad voor Rechtsbijstand. Als u deze cursus heeft gevolgd, voldoet u aan een van de 'extra vereisten voor deelname aan het strafpiket' genoemd op blz. 9 van de Inschrijvingsvoorwaarden advocatuur 2019 van de Raad voor Rechtsbijstand

Reader: bij de cursusprijs is een geprinte cursusreader inbegrepen, welke u voorafgaand aan de cursus wordt toegestuurd.

Lunch: bij de cursusprijs is een buffetlunch inbegrepen.

Kortingen: klik hier voor een overzicht van de kortingen op onze cursusprijzen; in het electronisch inschrijfformulier kunt u de toepasselijke kortingscategorie opgeven.

 

Doelgroep: (strafrecht)advocaten die (willen) deelnemen aan het strafpiket.
Prijs exclusief btw: € 645,00

Docenten

Sidney Smeets

Sidney Smeets werd in 2001 beëdigd als advocaat en werkt sinds 2009 bij Spong Advocaten. Hij staat verdachten bij in alle soorten strafzaken. Als piketadvocaat heeft hij in Utrecht en Amsterdam jarenlange ervaring opgedaan. Sidney is auteur van boeken en juridische artikelen en verzorgde eerder de goed gewaardeerde cursussen 'Actualiteiten hennep in strafzaken' (bij Lexlumen) en, met Gerard Spong, 'Actualiteiten verdediging in zedenzaken' (bij Spong Law Academy).

Bernard Sprenger

Bernard Sprenger werkt sinds februari 2016 als advocaat bij Spong Advocaten, waar hij een algemene strafrechtelijke praktijk voert en waar hij van meet af aan piketervaring heeft opgedaan, vooral in Haarlem en Amsterdam en op Schiphol.